Mag een hond banaan?

Mag een hond banaan

Gaan met die banaan! Wanneer wij op zoek zijn naar een snack die energie geeft grijpen we al snel naar een banaan, simpel en makkelijk meenemen. Maar mag een hond banaan? Zeker! Ook voor een hond is een banaan een gezonde snack vol vitaminen en mineralen. Je leest er meer over in dit artikel.

Mag een hond banaan eten?

Op de vraag ‘Mag een hond banaan?’ kunnen we kort zijn: ja, je hond mag een banaan. Maar voordat jij je lieve viervoeter een banaan geeft is het slim om op een paar dingen te letten. Wil jij je hond een banaan geven omdat hij niet meer eet? Lees dan eerst even verder in het artikel hier.

Waarom mag een hond banaan?

Banaan staat over het algemeen bekend als een gezonde snack voor zowel mens als hond. Dit is ook niet gek aangezien een banaan rijk is aan mineralen en vitaminen die goed zijn voor ieder.

Zo bevatten ze vitamine B6 en vitamine C die helpen bij de weerstand van het lichaam en zorgen ze er ook voor dat het lichaam voldoende ijzer kan vasthouden. Daarnaast zijn bananen rijk aan vitamine B11, wat het immuunsysteem ondersteund en zorgt voor een goed werkend zenuwstelsel. Bananen zitten vol met Kalium wat zowel bijdraagt aan een gezonde bloeddruk van je hond als zijn spieren en botten. Tot slot zijn bananen rijk aan vezels die goed zijn voor de spijsvertering van je hond.

Wist je dat niet ieder soort fruit gezond is voor je hond? Zo zijn druiven extreem gevaarlijk! Benieuwd waarom en waar je dan op moet letten, lees dan hier verder.

mag een hond banaan

Waar moet ik op letten bij het geven van een banaan?

Zoals je ziet zijn bananen van nature super gezond. Je kan ze dan ook prima als snack aan je hond geven. Veel honden vinden bananen ook erg lekker. Nu we antwoord hebben op de vraag: ‘mag een hond banaan’ willen we je wijzen op een paar punten waar je op moet letten.

Let op de hoeveelheid

Eén banaan per dag is voor een volwassen hond meer dan genoeg. Bij kleine honden is het raadzaam om niet meer dan een halve banaan te geven.

Banaan is dan wel rijk aan veel vitaminen en mineralen, ze bevatten ook veel fruitsuiker. Wanneer je hond veel banaan binnenkrijgt kan dit leiden tot darmklachten, obesitas en diabetes. Gelukkig dienen er veel bananen te worden gegeten voor deze klachten optreden, dus voorlopig nog niks aan de hand!

Geen schil

Daarnaast adviseren we je om jouw hond alleen de banaan zelf te geven en niet de schil. Deze zijn lastig te verteren waardoor ze last kunnen krijgen van hun darmen.

Allergische reactie

Let verder nog op eventuele allergische reacties. Het kan altijd gebeuren dat je hond allergisch is voor banaan. Symptomen van een allergische reactie zijn onder andere: opzwellen, niezen, hoesten of problemen met ademen.

Stoelgang

Tot slot dien je jouw hond geen banaan te geven als hij al last heeft van zijn stoelgang. Dit kan een verstoppende werking hebben waardoor het probleem alleen maar verergert.

Waarom mag een hond banaan?

Banaan staat over het algemeen bekend als een gezonde snack voor zowel mens als hond. Dit is ook niet gek aangezien een banaan rijk is aan mineralen en vitaminen die goed zijn voor ieder.

Zo bevatten ze vitamine B6 en vitamine C die helpen bij de weerstand van het lichaam en zorgen er ook voor dat het lichaam voldoende ijzer kan vasthouden. Daarnaast zijn bananen rijk aan vitamine B11, wat het immuunsysteem ondersteund en zorgt voor een goed werkend zenuwstelsel. Bananen zitten vol met Kalium wat goed is voor een gezonde bloeddruk, spieren en botten. Tot slot zijn bananen rijk aan vezels die goed zijn voor de spijsvertering van je hond.

Mag een hond banaan eten

Banaan in een Kong

Het geven van een banaan aan je hond kan op verschillende manieren. Een paar mogelijkheden hebben we hier voor je op een rijtje gezet.

  • Gemixt: het mixen van een banaan in combinatie met zijn originele voer is een goede optie. Zo krijgt hij het juiste voer binnen met de juiste benodigdheden en heeft hij de lekkere smaak van een banaan erbij.

  • Bevroren: een bevroren banaan is een ideale snack voor in de zomer. Bevries de banaan, eenmaal bevroren kan je hem nog gemakkelijk in stukjes snijden en als snack aan je lieve viervoeter geven.

  • Kong: onze aanrader om het eten interessant te maken voor je hond. Het geven van een banaan in een Kong is om zoveel redenen gezond voor je hond. Om te beginnen heeft je hond op die manier iets te doen en zal hij zich niet snel vervelen. Daarnaast is het gebruik van een Kong goed voor de tanden van je hond en door de smaak van een banaan zal hij lang blijven proberen om alles eruit te likken.

Dus: mag een hond banaan?

Inmiddels kunnen we de vraag ‘Mag een hond banaan?’ bevestigend beantwoorden. Het is een gezonde snack en bevat veel gezonde mineralen en vitaminen. Dit kan je op verschillende manieren aan je hond als snack geven. Let wel op de hoeveelheid banaan die je geeft.

Wil je het zekere voor het onzekere nemen en het houden bij een hondensnack die speciaal voor je hond bedoeld is? Kijk dan verder bij deze hondensnacks.   

Veelgestelde vragen

Mag een hond druiven?

Hier kunnen we kort over zijn: nee, geef je hond vooral geen druiven. Je zou het misschien niet meteen verwachten maar druiven kunnen erg gevaarlijk zijn voor je hond. Het is nog niet bekend hoe het komt dat je hond zo slecht gaat op een druif, maar het is wel duidelijk dat het gevaarlijk is. Geef je hond dus ook geen rozijnen, dit zijn namelijk gedroogde druiven.

Mag een hond komkommer?

Ja zeker! Je hond mag absoluut af en toe een stukje komkommer. Sterker nog, het is super gezond voor hem. Vooral voor de wat dikkere honden is komkommer echt een uitkomst. Het zit namelijk vol met water, tot wel 95%.

Wil je meer weten over de voordelen van komkommer voor je hond? Lees dan hier verder.

Mag een hond appel?

Niet iedereen loopt direct naar de fruitafdeling wanneer je op zoek bent naar een snack voor je hond. Toch zijn er fruitsoorten die wel degelijk gezond zijn voor je hond. Zo ook de appel. Een appel zit boordevol vitaminen en mineralen goed voor elk.

Let wel op: geef je hond niet het klokhuis van de appel. Deze kan gevaarlijk zijn voor je hond vanwege de pitjes. Lees hier verder over de gevolgen van appel voor je hond.