Wat is de juiste hondenbench?

Juiste hondenbench voor je hond

Gefeliciteerd! Grote kans dat jij een nieuwe aanwinst in de familie hebt. Een lieve trouwe viervoeter die het gezin komt versterken. Deze lieve aanwinst heeft alleen wel wat spulletjes nodig. Onder andere een hondenmand, voeding en een bench. Om er zeker van te zijn dat je trouwe viervoeter een goede bench heeft, volgen er hier wat tips voor de juiste hondenbench.

Hoe bepaal je de grootte voor de juiste hondenbench?

Surprise, surprise maar dit wordt bepaald door de grootte van de hond. Belangrijk is dat de hond er goed in kan staan, liggen en draaien. Vooral oudere honden die er veel in slapen is het essentieel dat hij zich goed kan uitrekken. Dit voorkomt slijtage van zijn gewrichten en kan spierpijn verlichten.

Om te zien welke maat bench je nodig hebt om de juiste hondenbench te bepalen moet je beginnen met weten welke maten je hond heeft. En nee, dan bedoelen we geen pasmaten. Voor de juiste lengte is het goed om er een meetlint bij te pakken en vanaf het puntje van de neus tot aan het begin van de staart te meten.

Hond ligt voor juiste hondenbench

Voor de juiste breedte moet de hond op zijn breedste punt worden gemeten. Dit punt ligt vaak bij de schouders maar kan bij wat vollere (van liefde uiteraard) honden ook rond de buik liggen. Meet vervolgens ook van bovenaf.

Voor de juiste hoogte begin je met meten vanaf zijn voorpoot op de grond tot aan de kruin op zijn kop.

Belangrijk is om bij alle maten minstens 5 tot 10 cm extra te rekenen. De hond hoeft natuurlijk niet precies in een brievenbuspakketje te passen. Voor de juiste maat hondenbench mag hij wel enige beweegruimte hebben.

Heb jij nou een hond welke zich niet laat opmeten? Of heb je toevallig even snel geen meetlint bij de hand en wil je wel een overzicht? Hieronder vind je een tabel om toch een beeld te krijgen van de juiste afmetingen. Houd wel in gedachte dat jouw hond niet aan het gemiddelde hoeft te voldoen. Meten is weten!

Het gewicht van de hondBench in de lengte
< 16 kg< 60 cm
16 – 18 kg60 – 76 cm
18 – 32 kg76 – 92 cm
32 – 40 kg92 – 106 cm
40 – 50 kg106 – 122 cm
> 50 kg> 122 cm
Wat is de juiste hondenbench voor je hond

Wat wordt de functie van de hondenbench?

Naast de juiste grootte is ook de functie belangrijk voor het kiezen van de juiste hondenbench. Bij het gebruik van de bench in de auto kan er naar een andere bench worden gekeken dan wanneer hij een vaste plek in huis krijgt. Wil je een bench gebruiken om het blaffen af te leren? Denk dan eerst aan een blafband. Een blafband met citronella geur of trilfunctie is een vriendelijk alternatief.

Bench voor in de auto?

Wanneer je de bench wil gaan gebruiken in de auto om de hond gezellig mee naar het bos te nemen is het handig om te kijken naar een bench die licht en opvouwbaar is. Daarnaast moet hij natuurlijk wel in de kofferbak passen. Liever geen hele bench in de auto? Dan kan je ook nog gaan voor een hondendeken.

Een bench voor een vaste plek in huis?

Indien de bench een vaste plek in huis krijgt is het misschien leuk om te kijken naar het materiaal van de bench. Er zijn verschillende materialen waar een bench uit kan worden gemaakt. Om het stijlvol te houden wordt bijvoorbeeld vaak hout gebruikt. Wanneer hij puur functioneel is komt metaal vaak vooraan. En bij kleinere honden is plastic of kunststof ook een prima optie.

Bench voor het zindelijk maken?

Een bench kan ook nog gebruikt worden om de hond zindelijk te maken. Indien dat de functie van de bench zal worden kan je beter gaan voor een wat kleiner formaat. Bij een te grote bench zal een hond aan de ene kant zijn slaapplek maken en aan de andere kant alsnog zijn behoefte doen. Zo zal hij ook niet zindelijk worden.

Met deze kennis kan je erop vertrouwen dat je de juiste hondenbench zult vinden!