Mag een hond komkommer?

Mag een hond komkommer eten

Een gezonde snack, een wondermiddel tegen puistjes en boordevol vitamine. We hebben het natuurlijk over de komkommer. Voor ons als mensen een ideaal product die vele voordelen kent. Maar hoe zit dit met een hond? Mag een hond komkommer? Ook voor een hond is komkommer een wondermiddel, vooral voor dikke honden. Waarom? Dat lees je verder in dit artikel!

Mag een hond komkommer eten?

Op de vraag ‘Mag een hond komkommer?’ kunnen we kort zijn: ja, je hond mag komkommer. Het is absoluut niet giftig voor je hond. Sterker nog, het is enorm gezond. We raden het daarom enorm aan om je hond af en toe eens een lekker stukje komkommer te geven!

Waarom mag een hond komkommer?

Je hond is misschien van nature een vleeseter maar hij wordt ook zeker gelukkig van een gezonde snack als komkommer. Ook al bestaat komkommer voor 95% uit water, toch zit het vol met gezonde vitaminen en mineralen.

Komkommer is net als een banaan rijk aan vitamine K, vitamine C en vitamine B6, welke helpen bij de weerstand van het lichaam. Ze zorgen er ook voor dat het lichaam van je hond voldoende ijzer kan vasthouden waardoor het zuurstof in het bloed goed wordt vervoerd. Daarnaast is komkommer rijk aan Kalium, IJzer en Magnesium en geeft het je hond meer energie. Kortom, een zeer gezonde snack!

Tip: komkommer werkt ook uitstekend om de slechte adem van je hond te verminderen.

mag een hond komkommer

Honden met overgewicht

Doordat komkommer zo gezond is, is het een uitstekende snack voor honden met overgewicht. Zoals je hierboven las bestaat komkommer voor 95% uit water. Hierdoor bevat het geen vet en is het enorm laag in calorieën.

Door het lage caloriegehalte in komkommers kan je jouw hond een gezonde snack geven in plaats van een snack vol vet en suikers. Wil je dat je hond wat kilootjes kwijtraakt? Ga dan vooral met hem spelen en maak hem moe. Beloon hem vervolgens met een stukje komkommer. Zo heeft hij zijn energie verbrand en eet hij geen vet.

Tip: in de zomer kan je de komkommer bevriezen zodat je hond met zijn gezonde snack direct kan afkoelen.

Waar moet je op letten?

Komkommer is een gezonde en veilige snack om aan je hond te geven. Zeker voor honden met overgewicht is komkommer ideaal. Nu we antwoord hebben op de vraag ‘Mag een hond komkommer?’ kijken we naar het enige punt waar je op moet letten.  

De schil

De schil is een punt van aandacht. Telers gebruiken namelijk schadelijke bestrijdingsmiddelen om de komkommers ongediertevrij te houden. Deze bestrijdingsmiddelen komen op de schil terecht.

Het is daarom altijd raadzaam om de komkommers even te wassen voordat je ze eet. Dit geldt voor zowel mens als je hond.

Het is natuurlijk ook goed mogelijk om de komkommer van tevoren even te schillen. Op die manier haal je ook de schil eraf en heb je hetzelfde effect.

Dus: mag een hond komkommer?

Inmiddels kunnen we de vraag ‘Mag een hond komkommer?’ bevestigend beantwoorden. Komkommers zijn zelfs enorm goed voor je hond. Ze zitten vol vitaminen en mineralen die voor ieder goed zijn. Wil je toch liever je hond een snack geven die speciaal voor hem is gemaakt? Kijk dan voor hondensnacks die geschikt zijn voor je hond.

Daarnaast kan je natuurlijk altijd kijken of er ander fruit is wat gezond is voor je hond. Denk bijvoorbeeld aan een mandarijn. Ook mandarijnen zitten boordevol gezonde mineralen en vitaminen.

Andere producten met komkommer

Naast een gewone komkommer zijn er ook nog producten die komkommer bevatten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan: tzatziki, zoetzure komkommers of komkommersoep.

Wij raden het sterk af om je hond deze etenswaren te geven. Komkommer kan dan wel een veilige snack zijn maar producten zoals deze komen recht uit een fabriek. In de fabriek worden vetten, E nummers en suikers toegevoegd. Houd het daarom altijd bij een verse komkommer of bij hondensnacks die speciaal voor je hond zijn.

Veelgestelde vragen

Hoeveel komkommer mag een hond?

Zoals je in dit artikel kan lezen is een komkommer super gezond voor je hond! Hij zit boordevol mineralen en vitaminen. Vooral voor honden met wat extra gewicht kan het een uitstekende snack zijn.

Hoeveel komkommer een hond mag is dan ook afhankelijk van je hond. Het is niet de bedoeling dat je hond alleen nog maar komkommer gaat eten, maar af en toe een stukje komkommer als snack kan dus geen kwaad!

Mag een hond appel?

Niet alleen komkommer is een gezonde snack, ook appel is zeer gezond voor je hond. Appels zitten vol met gezonde vitaminen en mineralen. Geef je hond daarom vooral een stukje appel.

Let wel op: het klokhuis van de appel is gevaarlijk voor je hond. Lees hier meer over waarom het klokhuis gevaarlijk kan zijn.

Mag een hond druiven?

Veel hondenliefhebbers geven hun trouwe viervoeter wel eens een druif. Helaas moeten we je mededelen dat dit geen gezonde snack is voor je hond. Sterker nog, een druif is erg gevaarlijk voor je hond. Geef hem daarom absoluut geen druiven!

Wil je meer weten over de gevolgen wanneer jij je hond een druif geeft? Lees dan hier verder.