Puppy benodigdheden

benodigdheden puppy

Welkom bij ons artikel over puppy benodigdheden! Het verwelkomen van een nieuwe puppy in je leven is een spannende en vreugdevolle gebeurtenis, maar het brengt ook de verantwoordelijkheid met zich mee om ervoor te zorgen dat je puppy alles heeft wat hij nodig heeft om gezond, gelukkig en goed verzorgd te zijn.

In dit artikel begeleiden we je bij het verkennen van de essentiële puppy benodigdheden die je nodig hebt bij het verwelkomen van je puppy in huis. Van een veilige slaapplek tot voeding, training en verzorging, we zullen alle belangrijke aspecten behandelen om ervoor te zorgen dat je puppy een goede start krijgt in zijn nieuwe leven.

Puppy benodigdheden: in huis

Laten we beginnen bij de spullen die in en om het huis handig zijn voor je nieuwe vriend. We zetten ze eerst kort voor je op een rij en zullen er daarna verder op in gaan.

 • Bench
 • Mand/ kussen
 • Speelgoed (kauwen, samen en alleen)
 • Voeding
 • Voer – en drinkbak
 • Geurweg/ vlekweg

Als je benieuwd bent naar meer informatie over deze producten en waarom je deze producten zou moeten aanschaffen, lees dan hieronder verder. Wil je weten wat je nog meer in huis moet halen? Klik dan hier.

Bench

Een bench is een waardevolle aanwinst bij je puppy benodigdheden. Zo helpt hij bij het zindelijk maken van je pup, geeft hij een stukje veiligheid en biedt het jouw pup zijn eigen plekje in huis. Maar waarom is een bench zo belangrijk?

Veiligheid en beperking: om te beginnen zorg een bench ervoor dat je puppy veilig en beschermd is wanneer je bijvoorbeeld niet thuis bent. Het voorkomt dat je puppy gaat knagen op kabels, giftige stoffen of schadelijke voorwerpen opeet.

Hulp bij zindelijkheidstraining: daarnaast kan een bench helpen bij het zindelijk maken van je puppy. Puppy’s houden er namelijk niet van om hun eigen slaapplek te bevuilen, dus een goed opgevoede puppy gaat proberen om zijn behoefte buiten de bench te doen. Door je puppy regelmatig uit de bench te laten voor zijn behoefte, kan je een zindelijkheidsschema opbouwen en ongelukjes in huis minimaliseren.

Pas op: een bench die te groot is zal nog steeds niet bijdragen aan de zindelijkheidstraining van je pup. Welk formaat bench je moet hebben lees je hier. Wil je een bench op de groei kopen? Gebruik dan een bench devider. Dit zorgt ervoor dat je de bench kan aanpassen aan het formaat van je pup.

Veilige plek, rust en routine: tot slot geeft een bench je puppy een veilige plek in huis. Zorg ervoor dat je pup positieve associaties krijgt bij het gebruik van een bench, zodat het zijn eigen veilige haven wordt. Je pup kan zich dan ontspannen terugtrekken in zijn bench.

Let wel op, als de benchtraining te snel gaat kan het zijn dat je puppy blaft in bench. Lees hier meer.   

Mand of kussen

Naast een bench is ook een mand of kussen essentieel voor je puppy benodigdheden. Deze kan je in de bench leggen of los gebruiken. Waarom dit zo belangrijk is leggen we je uit.

Comfort en veiligheid: een comfortabele mand of kussen biedt je pup een zachte en knusse plek om te rusten en te ontspannen. Het is vergelijkbaar met hoe een warm bed voor ons voelt, wij kunnen hier ook optimaal van genieten. Zo kan je pup dat ook.

Warmte en isolatie: puppy’s hebben meer moeite om hun lichaamstemperatuur te reguleren dan volwassen honden. Een mand of kussen helpt dan goed bij het vasthouden van de warmte. Vooral als je een pup in een kouder seizoen neemt raden we echt aan om een mand te nemen.

Let wel op, neem een mand voor je pup vooral niet te groot. Dit kan juist averechts werken. Wil je meer weten over welk type mand geschikt is voor je pup? Lees dan hier verder.  

Gewrichts – en spierondersteuning: een goed gevulde en ondersteunende mand of kussen draagt bij aan het behoud van de gewrichten en spieren. Vooral in de groeifase van je pup is het belangrijk om steun te geven op de juiste drukpunten.

Hygiëne: tot slot is het wel zo makkelijk dat een mand of kussen makkelijk schoon te maken is. Je gooit hem in de was en eventuele ongelukjes zijn er zo uitgewassen.

puppy benodigdheden

Speelgoed (kauwen, samen en alleen)

Ook speelgoed kan niet missen op je lijstje met puppy benodigdheden. Speelgoed is voor puppy’s niet alleen leuk om mee te spelen, het draagt ook bij aan een gezond gebit, verveling en angsten. Er zijn verschillende types speelgoed op de markt verkrijgbaar. Wij leggen je uit wat je moet hebben en waarom.

Kauwen

Gebitsverzorging: Puppy’s wisselen, net zoals wij, ook van tandjes zodra ze ouder worden. Net zoals bij kinderen kan dit proces pijnlijk en ongemakkelijk zijn. Kauwspeeltjes zoals een Kong helpen bij het verlichten van dit pijn en ongemak in het tandvlees. Daarnaast kan kauwen op speelgoed bijdragen aan het verwijderen van tandplak en het bevorderen van een gezond gebit.

Kauwbehoefte: puppy’s hebben een natuurlijke drang om te kauwen. En om te voorkomen dat je puppy op je hand bijt of je schoenen te grazen neemt, is kauwspeelgoed de ideale uitkomst. Kauwspeelgoed voor je pup biedt een veilige en geschikte uitlaatklep voor deze behoefte.

Samen of alleen

Fysieke en mentale stimulatie: of je nou samen met je pup speelt of dat hij zich alleen moet vermaken, puppy’s hebben fysieke en mentale stimulatie nodig. Het kiezen van het juiste speeltje kan je hond uren bezig houden. Hierdoor kan hij zijn energie kwijt en is hij mentaal  uitgedaagd. Dit draagt bij aan zijn algehele welzijn.

Tip: Neem een interactief speeltje of puzzelspel, dit draagt niet alleen bij aan de mentale stimulatie, maar bevorderd ook nog zijn cognitieve groei!

Socialisatie en interactie: iedereen wil een sterke band met zijn of haar hond, maar weinig mensen weten hoe ze dit voor elkaar krijgen. Speelgoed kan hierbij helpen. Door samen met je pup te spelen, versterk je de band en creëer je positieve associaties met speeltijd. Bovendien kan speelgoed worden gebruikt tijdens het spelen in het park met andere honden. Hierdoor leren ze meteen omgaan met anderen.

Verlichting van verveling en angst: wanneer je pup niet genoeg te doen heeft, zal hij zich al snel gaan vervelen. Verveling kan vervolgens leiden tot angst- en scheidingsproblemen. Om dit te voorkomen kan je het beste gebruik maken van speelgoed. Dit biedt afleiding en entertainment, zodat hij zich minder snel verveelt als hij bijvoorbeeld alleen is.

Voeding

De juiste voeding is essentieel voor een puppy die nog vol in zijn ontwikkeling zit. Goede voeding draagt niet alleen bij aan een volle maag, maar helpt ook bij de groei en ontwikkeling van je pup, zijn immuunsysteem, vacht en nog veel meer.

Groei en ontwikkeling: Puppy’s groeien enorm snel en hebben daarom een goede dosis hoeveelheid voedingstoffen nodig om gezond op te groeien. Een goed dieet bevat voldoende eiwitten, vetten, koolhydraten, vitamines en mineralen die bijdragen aan het algehele systeem van je pup. 

Energie en activiteit: naast het immuunsysteem van je puppy draagt goede voeding ook bij aan zijn energieniveau. Net zoals wij, hebben puppy’s brandstof nodig om te kunnen bewegen en spelen. Geef je pup daarom voldoende voeding, de hele wereld moet tenslotte nog ontdekt worden voor deze wezentjes.

Glanzende vacht en gezonde huid: een goed en gezond dieet helpt bij het glanzend houden van de vacht van je pup. Ook voorkomt het huidproblemen, zoals jeuk, schilfering en irritaties.

Voer – en drinkbak

Wellicht een open deur, maar je pup zal iets nodig hebben om al dat lekkers uit te kunnen eten en drinken. Kies voor een voer – en drinkbak op de juiste hoogte. Dit helpt nek en rugklachten te voorkomen.

Geurweg/ vlekweg

Iedere hond maakt wel eens een ongelukje. Vooral tijdens zijn zindelijkheidstraining is het lastig om alles direct goed te doen en te snappen. Mocht je puppy een keer buiten zijn puppypad hebben geplast ben je met Geurweg en Vlekweg zo van die nare geurtjes af.

Puppy benodigdheden: op pad

Nu je weet welke puppy benodigdheden je allemaal in huis nodig hebt, willen we je ook een handje helpen bij alle puppy benodigdheden op pad. We zetten dit op een rijtje voor je en gaan er vervolgens dieper op in.

 • Puppy riem
 • Naamplaatje
 • Poepzakjes en houder
 • Autobench /reis bench
 • Drinkflesje
 • Hondenbuggy

Als je benieuwd bent naar meer informatie over deze producten en waarom je deze producten zou moeten aanschaffen, lees dan hieronder verder. Wil je weten wat je nog meer in huis moet halen? Klik dan hier.

Puppy riem

Puppy’s, volwassen honden en senior honden hebben allemaal een riem nodig als ze gaan wandelen. Nu bestaat er niet zoiets als een speciale puppy riem, maar daarentegen is ook niet direct iedere riem geschikt voor een puppy.

Het is belangrijk om een geschikte riem te kiezen die comfortabel is voor zowel jou als je puppy. Een lichte en verstelbare riem van goede kwaliteit, aangepast aan de grootte van je puppy zorgt voor een fijnere wandeling.

Vergeet niet om je pup langzaam aan de riem te laten wennen. In het begin kan het best spannend zijn voor je pup om direct aan een riem vast te zitten. Je hond kan dan in zijn riem gaan bijten.

Naamplaatje

Een naamplaatje is niet alleen schattig, maar helpt ook bij het identificeren van je pup. Om deze reden behoort hij in het lijstje van puppy benodigdheden.

Wanneer je pup een naamplaatje met jouw gegevens om heeft, maak je het makkelijker voor anderen om contact met jou op te nemen. Als je pup dan verdwaald of verloren raakt, kunnen ze je direct bellen.

Poepzakjes en houder

Wanneer je met je nieuwe vriend gaat wandelen zal hij af en toe een boodschap achterlaten. Deze grote boodschappen van hem dienen opgeruimd te worden. In veel gemeentes is dit verplicht, tenzij je wandelt op een strook waarbij geen opruimplicht geldt.

Met een poepzakje ben je in staat om het op te ruimen, dit is zowel goed voor je buren als voor het milieu. Vervolgens heb je een handige houder nodig om deze zakjes in te bewaren. Zo heb je altijd voldoende zakjes bij je.

Bij het wandelen met je nieuwe vriend is het belangrijk om zijn ontlasting op te ruimen. In veel gemeentes is dit zelfs verplicht, tenzij je op een specifieke strook loopt waar opruimen niet verplicht is.

Met behulp van een poepzakje kan je gemakkelijk de ontlasting opruimen, wat zowel goed is voor je buren als voor het milieu. Om ervoor te zorgen dat je altijd voldoende zakjes bij je hebt, is het handig om een houder te gebruiken. Op deze manier ben je altijd goed voorbereid.

Autobench/ reisbench

Een reisbench voor je pup behoort absoluut in het rijtje puppy benodigdheden voor op pad. Zo biedt een reisbench veiligheid, bescherming van je interieur en is het gemakkelijk. We zetten de voordelen voor je op een rij.

Veiligheid: een reisbench of autobench biedt een veilige omgeving voor je puppy tijdens de reis. Doordat hij veilig in zijn bench zit, kan hij niet door de auto rondrennen en ongelukken veroorzaken. Bovendien beschermt het je pup bij abrupte remacties of een mogelijke botsing.

Bescherming interieur: puppy’s zijn net kleine kinderen, deze worden vies en gaan zitten klieren en spelen in de auto. Om je interieur zowel tegen vuil als schade te beschermen is zo’n reisbench of autobench ideaal. Zeg maar dag dag tegen die scherpe nageltjes op je bekleding.

Gemakkelijk: een reisbench of autobench maakt het een stuk makkelijker om je puppy overal mee naar toe te nemen. Ze hebben vaak een hendel aan de bovenkant of wieltjes aan de onderkant waardoor ze gemakkelijk in en uit de auto kunnen. Daarnaast kunnen ze vaak nog worden opgevouwen ook. Zo zit hij nooit in de weg.

Drinkflesje

Wellicht een open deur, maar ook je hond heeft af en toe dorst. Tijdens een wandeling is het dan handig om een drinkflesje mee te nemen, zodat je hond af en toe even wat kan drinken.

puppybenodigdheden

Hondenbuggy

Een hondenbuggy biedt vele voordelen, maar vooral voor een jonge pup zijn ze enorm handig. Zo voorzien ze je van veiligheid, beschermen ze tegen vermoeidheid en zorgt het voor een stukje gemak. Daarom een absolute must bij puppy benodigdheden voor op pad!

Veiligheid: tijdens het wandelen biedt een hondenbuggy een veilige omgeving voor je pup. Gesnuffel met andere honden kan soms nog een beetje spannend zijn. Zeker als je nog niet zeker weet hoe beide honden hierop reageren, kan een hondenbuggy net wat veiliger zijn.

Vermoeidheid: veel mensen willen hun nieuwe vriend overal mee naar toe nemen. Over het algemeen is dit goed, want zo zit je pup nooit alleen. Maar een pup kan snel overprikkeld raken, wat kan leiden tot stress. Een hondenbuggy geeft je puppy dan de mogelijkheid om even te rusten en bij te komen van alle prikkels.

Gemak: te heet asfalt, regen of kou, een hondenbuggy helpt tegen alle weersomstandigheden. Daarnaast hoef je je pup niet de hele tijd te dragen als je ergens naar binnen loopt of als hij te moe is om nog te lopen. Een hondenbuggy biedt je echt een stukje gemak met nog ruimte voor wat snacks en drinken tegelijk!

Een hondenbuggy biedt nog veel meer voordelen, lees ze vooral hier verder!

Puppy benodigdheden: verzorging

Naast de puppy benodigdheden in huis en op pad zijn er nog wat puppy benodigdheden omtrent verzorging die handig zijn om te hebben. We zetten dit op een rijtje voor je en gaan er vervolgens dieper op in.

 • Nagelknipper
 • Borstel
 • Shampoo
 • Gebitsverzorging (tandenborstel, mondwater)

Als je benieuwd bent naar meer informatie over deze producten en waarom je deze producten zou moeten aanschaffen, lees dan hieronder verder. Wil je weten wat je nog meer in huis moet halen? Klik dan hier.

Nagelknipper

Een nagelknipper behoort absoluut tot de puppy benodigdheden in de categorie verzorging. Zo helpt een nagelknipper bij de nagelgezondheid van je pup, voorkomen de korte nagels krassen op meubilair en voorkomt het letsel.

Nagelgezondheid: het regelmatig knippen van de nagels van je puppy is van belang voor de gezondheid van zijn pootjes. Wanneer de nagels te lang worden, kunnen deze namelijk ingroeien. Dit veroorzaakt ongemak zoals pijn bij het lopen, uitglijden of zelfs misvorming van de voet. Door ze op de juiste lengte te houden zorg je voor gezonde voeten.

Bescherming tegen krassen: puppy’s hebben hele scherpe nagels. Deze nagels kunnen snel krassen maken op het meubilair. Door regelmatig de nagels van je puppy bij te knippen, voorkom je kapotte stoelen en banken.

Preventie van letsel: lange nagels kunnen vast komen te zitten in tapijten, stoffen of gordijnen. Je puppy kan hiervan in paniek raken en net zo lang blijven trekken tot hij los is. Met zijn onhandige motoriek kan dit tot verschillende ongelukken leiden.

Borstel

Ook een borstel hoort bij de benodigdheden voor een puppy. Een borstel helpt bij de verzorging van de vacht, maar vooral om haaruitval te voorkomen.

Vachtverzorging: puppy’s rennen overal naar toe, zo de bosjes in. Om de zojuist gemaakte klitten er dan weer makkelijk uit te kammen kan je het beste een hondenborstel gebruiken. Zo houdt je pup een zachte en gezonde vacht.

Haaruitval: door regelmatig je pup te borstelen, verwijder je de losse haren uit de vacht van je puppy. Geen losse haren meer? Dan kunnen ze ook niet op je meubels, kleren of tapijt vallen. Op deze manier helpt een borstel bij het verminderen van haaruitval in huis en houd je het huis veel makkelijker schoon.

Hondenshampoo

Het wassen van je pup doe je met speciale hondenshampoo. Shampoos voor mensen bevatten allerlei chemicaliën waar de huid van je hondje niet tegen kan. Gebruik daarom altijd shampoo die hiervoor bedoeld is. De voordelen van hondenshampoo zijn als volgt:

Hygiëne: tijdens het spelen en ravotten in de tuin wordt je pup vanzelf een keer vies. Hondenshampoo helpt bij het grondig reinigen van de vacht en de huid van je puppy, zonder dat hij schade aanbrengt. Zo blijft je pup schoon, en dat is wel zo lekker fris.

Vachtverzorging: sommige honden hebben enorm veel last van klitten en een doffe vacht. Hondenshampoo helpt om de klitten gemakkelijker doorkambaar te maken en geeft de vacht weer een glans. Kijk goed welke shampoo je moet hebben. Er zijn verschillende formules beschikbaar voor verschillende vachttypes.

Huidverzorging: zit je puppy de hele tijd te krabben of heeft hij jeuk? Dan kan het zijn dat je pup een huidirritatie heeft. Sommige shampoos kunnen hierbij helpen doordat ze een ingrediënt hebben die de huid kan kalmeren. Dit helpt bij het bestrijden van bepaalde huidproblemen, zoals droge huid of schilfers.

Insecten: vooral in de zomer hebben honden last van insecten. Een hondenshampoo kan helpen bij het bestrijden hiervan. Sommige hondenshampoos zijn speciaal geformuleerd om vlooien of teken tegen te gaan.

Gebitsverzorging

Wist je dat 85% van alle honden gebitsproblemen heeft? De problemen variëren van tandplak tot ernstige ontstekingen. Om de tandartsrekening te beperken en dit te voorkomen raden wij je aan om goed voor het gebit van je pup te zorgen, dit doe je met de volgende producten:

Hondentandenborstel: een hondentandenborstel helpt bij het voorkomen van tandplak. Er zijn verschillende hondentandenborstels op de markt verkrijgbaar, maar de meest gebruikte is de vingertandenborstel. Doe hem om je vinger en ga met je vinger langs de tanden van je pup. Let wel op, gebruik geen mensentandpasta! Dit is giftig voor je viervoeter.

Hondentandpasta: bij een hondentandenborstel dien je hondentandpasta te gebruiken. Deze is speciaal ontwikkeld voor je pup en is verkrijgbaar in verschillende geuren en smaken. Hondentandpasta legt een beschermend laagje over het gebit en gaat tandplak tegen.

Puppy benodigdheden: training

Tot slot zijn er nog puppybenodigdheden in de categorie training. Want je wilt natuurlijk wel direct aan de slag met het trainen van je puppy. Welke producten hierbij handig zijn zetten we eerst op een rijtje en vervolgens zullen we hier dieper op in gaan.

 • Puppy pads
 • Clicker
 • Snoepjes
 • Tasje
 • Anti knabbel

Als je benieuwd bent naar meer informatie over deze producten en waarom je deze producten zou moeten aanschaffen, lees dan hieronder verder.

Puppy pads

Puppy pads, ook wel zindelijkheidstraining pads genoemd, is een absolute must bij de benodigdheden voor je puppy. Ze hebben verschillende voordelen. Zo helpen ze bij de zindelijkheidstraining van je pup en beschermen ze je vloer.

Zindelijkheidstraining: Puppy pads zijn een handig hulpmiddel bij het zindelijk maken van je puppy. Je kan je pup aanleren dat er speciale plekken zijn waar ze hun behoeftes mogen doen. In noodgevallen mag dit op de pad en anders buiten. Zo worden ze sneller zindelijk.

Gemak en bescherming van je vloer: puppy’s kunnen niet vanaf de eerste dag direct zindelijk zijn en buiten plassen. Er zullen in het begin nog genoeg ongelukjes gebeuren. Om deze ongelukjes op te vangen is een puppy pad ideaal. Ze zijn gemakkelijk in gebruik en beschermen door het absorberende effect direct je vloer!

Clicker

Wanneer je van plan bent om je puppy te trainen is een clicker echt ideaal. Een clicker is een klein kastje die steeds een klik geluid maakt als je op het knopje drukt. Waarom is dit nou zo handig?

Een clicker geeft je pup een vorm van positieve bekrachtiging tijdens de traningsessies. Zodra je hond iets goed doet en je ziet dit, druk je direct het apparaatje in. Dit maakt een klik geluid. Vervolgens geef je hem een snoepje en beloon je hem de hemel in.

Uiteindelijk zal je pup de klik zien als een beloning van goed gedrag waardoor je hem niet iedere keer een snoepje hoeft te geven.

benodigdheden puppy

Snoepjes

Wellicht een open deur, maar als je je puppy wil gaan trainen dan horen snoepjes absoluut bij de puppy benodigdheden.

Beloning: snoepjes worden vaak gebruikt als beloning tijdens het trainen. Ze zijn een effectieve manier om gewenst gedrag van je puppy te belonen. Hierdoor motiveer je hem om gewenst gedrag vol te blijven houden.

Focus en aandacht: soms wil je de aandacht van je puppy even vast houden. Een voorbeeld hiervan is wanneer je pup erg druk is en blaft bij bezoek. Om hem rustig te leren zijn bij visite kan het helpen om hem af te leiden met een snoepje.

Tasje

Een tasje is handig voor het opbergen van alle spulletjes wanneer je op pad gaat met je harige vriend. Je kan met een tasje alle snacks, poepzakjes, en eventueel speelgoed allemaal op 1 plek houden. Dit houdt het overzichtelijk en geordend.

Anti knabbel

Anti knabbel is een speciaal goedje dat je op verschillende meubels kan spuiten. Dit spul heeft een vies smaakje, waardoor je trouwe viervoeter het niet meer zo lekker vindt om in de meubels te bijten of aan je schoenen te knagen.

Wat meenemen als je pup gaat ophalen?

Inmiddels hebben we antwoord gegeven op de vraag: wat heb je nodig voor een puppy? Maar wellicht ben je ook wel benieuwd wat je allemaal moet meenemen als je je pup gaat ophalen.

Zorg ervoor dat je iets hebt om je puppy in te vervoeren, een draagtas of een reisbench. We snappen dat je hem het liefst op schoot houdt, maar dit is in de auto erg gevaarlijk. Neem verder ook een halsbandje en riem mee, zodat hij niet weg kan lopen als hij per ongeluk ontsnapt.

Ben je van plan om een tussenstop te maken? Vergeet dan niet om poepzakjes mee te nemen. Je kan dan direct zijn ontlasting opruimen indien nodig.

Tot slot een tip van ons: neem een knuffeltje of deken mee voor je hond. Vraag aan de fokker of deze nog even in het nest mag liggen zodat de geur daar een beetje op komt. Geef hem vervolgens aan je pup en leg hem in zijn bench of mand bij thuiskomst. Zo ruikt zijn nieuwe plek alvast veilig en vertrouwd.

Je hebt ook nog de mogelijkheid om een knuffel met het geluid van een kloppend hart te nemen. Dit geeft je pup de intimiteit die hij van zijn moeder gaat missen. Hij zal zich direct veilig voelen bij de knuffel.

Veelgestelde vragen

Welke puppy benodigdheden heb ik nodig?

Welke puppy benodigdheden je nodig hebt leggen we je uitgebreid uit in ons artikel. We delen de benodigdheden voor je puppy op in verschillende categorieën. Denk hierbij aan puppy benodigdheden in huis, op pad, verzorging en training.

Lees bovenstaande artikel voor meer informatie!

Hoe maak je je huis puppy proof?

Om je huis puppy proof te maken raden we je aan om te kijken naar wat je allemaal nodig hebt voor een puppy. Het halve werk zit hem al in de juiste puppy benodigdheden.

Je huis nog verder puppy proof maken doe je door het baby proof te maken. Leg kwestbare items buiten het bereik van je puppy, berg losse snoeren en kleine voorwerpen op en maak tot slot het plekje voor je puppy gereed.

Wat doe je de eerste dag met je puppy?

Op de eerste dag met je puppy is het belangrijk om hem een warm welkom te geven en te zorgen voor een veilige en comfortabele omgeving. Creëer een rustige ruimte waar hij zich kan ontspannen met een comfortabele mand, speeltjes en vers water. Laat je puppy op zijn eigen tempo de nieuwe omgeving verkennen, terwijl je een oogje in het zeil houdt om ervoor te zorgen dat hij zich veilig voelt.

Als hij eenmaal een beetje gewend is op zijn eerste dag, kan je beginnen met het starten van de zindelijkheidstraining. Een handig hulpmiddel hierbij is het gebruik van puppy pads. Lees hier meer over hoe jij je puppy zindelijk maakt.

Wat moet je voorbereiden voor een puppy?

Zoals we in bovenstaand artikel al eerder hebben uitgelegd is het raadzaam om de puppy benodigdheden vast in huis te halen. Het moment dat je kleine vriend dan eindelijk arriveert, kan je hem direct een warm welkom geven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.