Speeltjes hond tegen verveling

speeltjes hond tegen verveling met bal

Misschien herken je het wel. Je komt thuis en je nieuw paar schoenen ligt afgeknauwd in een hoekje en die zielige hondenogen kijken je al aan. Honden slopen vaak spullen wanneer zij zich vervelen. Gelukkig kan je dit goed tegengaan! Er zijn veel soorten speeltjes voor je hond tegen verveling. Benieuwd naar wat bij jouw hond past? Lees dan snel verder in dit artikel.

Hoe weet ik of mijn hond zich verveelt?

Honden die zich vervelen kunnen dit in verschillende gedragingen uiten. Vaak beginnen honden met het slopen van je huis. Zo kunnen ze aan de bank gaan knagen, je schoenen kapot kauwen of blaffen bij ieder geluidje die hij hoort.

Maar niet alleen destructief gedrag is een teken van verveling bij je hond. Er kan ook ander ongewenst gedrag optreden zoals overmatig aandacht vragen, onzindelijkheid of niet alleen kunnen/willen zijn.

Dit gedrag vertoont je hond niet omdat hij je wil pesten, maar omdat hij vaak een overschot aan energie heeft.

Waarom verveelt mijn hond zich?

Onze honden zijn al duizenden jaren getraind om ons te helpen bij verschillende taken. Denk bijvoorbeeld aan schapen drijven, jagen op wild of het vee op het land beschermen. Inmiddels hebben we niet meer genoeg werk voor elke hond, waardoor ze bomvol met energie zitten.

Net zoals wij mensen, hebben honden hun dagelijkse beweging nodig om hun energie kwijt te kunnen. Deze energie kan zowel fysiek als mentaal opgehoopt worden waardoor hij zich gaat vervelen. Het is dan ook handig om eerst te kijken of je hond wel voldoende lichamelijke beweging krijgt voordat je naar een speeltje gaat kijken.

Let daarbij goed op het type hond. Een puppy heeft bijvoorbeeld aanzienlijk minder beweging nodig dan een volwassen hond.

Speeltjes hond tegen verveling

Verschillende speeltjes hond tegen verveling

Wanneer je zeker weet dat je hond voldoende beweging krijgt en hij zich nog steeds verveelt, is het raadzaam om op zoek te gaan naar een speeltje. Er zijn genoeg speeltjes voor je hond tegen verveling. De ene hond is helemaal weg van een actieve bal, terwijl de ander liever een knuffeltje heeft.

Om je een beeld te geven van goede speeltjes voor je hond tegen verveling hebben we er een paar voor je op een rijtje gezet. Onthoud wel, het gaat er niet om wat jij leuk vindt, maar wat je hond leuk vindt. Deze speeltjes raden wij in het bijzonder aan tegen verveling:

Kong

Het meest geliefde speeltje voor je hond tegen verveling is een Kong. Een Kong is een rubber speeltje in vorm van een bijenkorf. Hij heeft een holle ruimte aan de binnenkant zodat je er iets lekkers in kan stoppen. Je hond moet vervolgens moeite doen om het lekkers eruit te halen waardoor hij zowel fysiek als mentaal wordt uitgedaagd.

Om je hond nog meer uitdaging te geven kan je hem vullen met speciale Kong Pasta. Vul hem dan met zijn lievelingssnoepjes om het vervolgens af te sluiten met de pasta. Hij moet dan nog meer moeite doen voor zijn prijs.

Snuffel/Likmat

Om te voorkomen dat je hond zich gaat vervelen is het belangrijk om zijn geest bezig te houden. Dit kan door middel van een snuffelmat.

Een snuffelmat is een mat gemaakt met allerlei vakjes en sliertjes waar je hond doorheen moet snuffelen voordat hij bij iets lekkers terecht komt. Je geeft hem als het ware opdracht om te zoeken naar zijn eigen beloning. Hiermee stimuleer je de intelligentie van je hond en bevorder je zijn geluk.

speeltjes hond tegen verveling met bal

Bob-A-Lot Treat Dispenser

Nog een leuk speeltje voor je hond tegen verveling is een Bob-A-Lot Treat Dispenser. Dit speeltje heeft de vorm van een kegel. Net zoals bij een Kong kan je hier iets lekkers in stoppen. De lievelingssnoepjes van je hond kunnen verdeeld worden over verschillende kamers in de dispenser. De moeilijkheid is aan te passen aan de slimheid van jouw hond, maar oefening baart kunst.

Ben je op zoek naar meer speeltjes? Kijk dan in onze webshop naar nog meer verschillende speeltjes voor je hond tegen verveling!

Speeltjes hond tegen verveling: puppy editie

Puppy’s kunnen nog geen uitgebreide wandelingen maken. Niet alleen doordat ze nog weinig uithoudingsvermogen hebben, maar ook omdat je het skelet van een puppy niet te zwaar mag belasten.

Toch kan het voorkomen dat de wandeling met je pup er al op zit, maar hij zich nog verveeld. In dit geval zijn er ook speciale speeltjes voor je hond tegen verveling wanneer hij nog een puppy is. Denk bijvoorbeeld aan:   

Kong puppy

De Kong is niet alleen gemaakt voor de volwassen hond, maar ook voor de puppy. In het geval van een Kong Puppy is het rubber flexibeler en zachter zodat het mogelijk is voor je pup om het lekkers eruit te halen. Daarnaast werkt het zachtere rubber goed voor het tandvlees van je pup. Zo krijgt hij sterke en gezonde tanden!

Activity puppybal

Een Activity bal heeft dezelfde werking als een Kong. Het verschil zit hem met name in de vorm van het speeltje. Een Kong heeft namelijk de vorm van een bijenkorf en een activity bal in de vorm van, je raadt het al, een bal.

Wanneer het speeltje in de vorm van een bal is, zal hij minder snel wegspringen en stuiteren. In plaats daarvan rolt hij waardoor je hond er actief achteraan moet hollen. Dit zorgt daarmee niet alleen voor mentale maar ook fysieke uitdaging.

speeltjes hond tegen verveling trektouw

Andere tips voor je hond tegen verveling

Een speeltje geven aan je hond tegen verveling is een goede oplossing, maar er zijn ook nog andere manieren om verveling bij je hond tegen te gaan. We zetten een paar tips voor je op een rijtje:

  • Verander de wandelroute met je hond: altijd hetzelfde rondje kan voor je hond saai worden. Hierdoor mist hij uitdaging. Wanneer je de route aanpast geef jij je hond weer nieuwe geuren en geluiden.
  • Maak gebruik van een hondenuitlaatservice: het kan voorkomen dat je een keer niet in staat bent om je hond die uitgebreide wandeling te geven die hij verdient. Probeer dan niet de wandeling over te slaan, maar maak gebruik van een uitlaatservice. Zo komt hij toch aan zijn beweging. Het is voor je hond tenslotte zijn lievelingsmoment van de dag.
  • Leer je hond nieuwe trucs: het leren van nieuwe trucs kost energie. Wanneer jij je hond af en toe een nieuw trucje leert, zal hij meer tijd nodig hebben om de geleerde informatie te verwerken. Hierdoor verveelt je hond zich minder snel.

Conclusie

Wanneer jouw hond zich verveelt zijn er tal van speeltjes om hem zowel fysiek als mentaal uit te dagen. Let goed op waar jouw hond blij van wordt en waar hij het liefst mee speelt. Dit zal de meeste verveling tegengaan.

Mocht je benieuwd zijn naar nog meer verschillende speeltjes, kijk dan vooral in de webshop! 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.